Plastpallar & Stålpallar - Plastpall och stålpall för ditt lager

Med en plastpall, halvpall eller stålpall underlättar du dina transporter både internt på ditt företag men även extern till dina kunder. Vi på Runelandhs har ett stort utbud av lätt plastpall, stålpall som klarar tung belastning samt halvpall, allt du kan tänkas behöva. Tillsammans bygger vi bättre arbetsplatser!

Varför bör man använda plastpall och stålpall istället för trävariant

Den traditionella versionen av en lastpall är den klassiska varianten gjord i trä. Så varför bör man tänka på att välja en lastpall i plast eller stål istället? Hanterar ditt företag export utomlands kan det vara krav på att din lastpall ska vara en plastpall eller stålpall, då de ej accepterar lastpallar av trä. Anledningen är att en träpall enkelt kan föra med sig skadedjur eller liknande som förstör den lokala faunan, och det är oftast därför kraven finns på plastpall eller stålpall vid internationella transporter. En annan fördel med plastpall eller stålpall är att du enkelt kan spola av och rengöra din pall utan att det påverkar din lastpalls vikt. En våt träpall som sugit åt sig vatten eller annan vätska väger mer än en plastpall eller stålpall där du har en konstant vikt, vilket påverkar kostnaden för din transport då du betalar för vikten av transporten. En plastpall ger en låg egenvikt men med en hög viktkapacitet, nog så viktigt att tänka på!

Det man ska tänka på vid köp av plastpall eller stålpall är att kontrollera om den går att använda i ett pallställ eller inte. Har du planer på att använda din pall i ett pallställ, köp in en variant av plastpall eller stålpall som är godkänd för hantering i pallställ, så du får en trygg och säker hantering.

Olika typer av mått på lastpall

Som standard kommer de flesta plastpallar och stålpallar i EUR format, vilket innebär att den har måttet 1200x800 mm. Vid halvpall har man ett mått på 800x600 mm, alltså halva måttet av en vanlig standardvariant. Är man ute efter sjöpall är det mått 1200x1000 mm man får istället. Anledningen till varför sjöpall är ett större format är för att man ska kunna maximera ytan i en container, vilket sjöpallen gör.

Har du frågor eller funderingar kring plastpall eller stålpall?

Är du osäker på vilken typ av lastpall som passar för just din verksamhet? Tveka inte att kontakta oss på Runelandhs, du kan nå oss via telefon, chatt eller mail. Vi hjälper dig mer än gärna med dina frågor!

Har du inte hittat vad du letar efter? Vi har möjligheten att få fram fler alternativ än vad vi visar på vår hemsida, det är bara att fråga!