Vad har du på din arbetsbänk?

Inom industri och verkstad är förmodligen arbetsbordet eller arbetsbänken en vanlig syn. Men har du någonsin funderat på vad du har på din arbetsbänk? Det är ju så att bordsskivan finns i olika material anpassad för olika ändamål.

Arbetsbänkar och arbetsbord finns med lite olika bordsskivor. Som alla lämpar sig för olika arbetsuppgifter.

board.jpg 

Bordsskiva Board – En tålig allroundskiva som har härdats för att tåla olja. Bordsskivan passar för lättare verkstadsarbeten eller montering.


vinyl.jpg

Bordsskiva Grå vinyl – Ganska mjuk och behaglig bordsskiva som lämpar sig extra bra för lättare arbeten som exempelvis montering eller packning.


ekparkett.jpg

Bordsskiva Ekparkett – Tålig bordsskiva med hård yta, utan att för den delen repa det som placeras på bordsskivan.  Lämplig för något tyngre verkstadsarbeten.


steel.jpg

Bordsskiva Stål – Stark och väldigt tålig bordsskiva av stålplåt som lämpar sig bra för tyngre verkstadsarbeten som exempelvis slipning och svetsning. Bordsskivan är slät och lätt att hålla ren.


arbetsbank_bas.jpg

Sedan har vi exempelvis arbetsbänk Bas med, kanske det vanligaste ytskiktet, laminatskiva. Hård och slät yta som är lätt att torka av. Passar bra för lättare verkstadsarbeten, exempelvis monteringsarbeten och arbeten där vätskor kan förekomma. 

Vilken arbetsbänk väljer du?